Fitmam
Geschikt voor alle vrouwen, op elk niveau. 

Over Rosalien

Graag stel ik mij voor. Ik ben Rosalien van Elp, (sport) fysiotherapeut, opgeleid Zwangerfit© trainster en moeder van een dochtertje. In de afgelopen 5 jaar heb ik als (sport)fysiotherapeut, personal- en looptrainer en spinninginstructeur gewerkt bij sportcentrum Waalsport. Sinds mijn eigen zwangerschap is de interesse voor de zwangere en bevallen vrouw enorm toegenomen. Hoe hou je jezelf fit en gezond om de bevalling zo goed mogelijk aan te kunnen en hoe bouw je je conditie en kracht weer op terwijl je een kleintje hebt?!

Voor mijn zwangerschap was ik fanatiek in de triatlon sport. Ik was dagelijks bezig met mijn training. Gevarieerd van fietsen, lopen, zwemmen en krachttraining. Tijdens mijn zwangerschap veranderde er lichamelijk zoveel dat ik meerdere aanpassingen moest doen. Dit was soms zo confronterend en ingewikkeld voor mij. Enerzijds was ik dolgelukkig  dat er een klein meisje zou komen en anderzijds moest ik erg wennen dat ik wekelijks dingen moest inleveren en mijn belasting moest aanpassen. Zo als elke aanstaande moeder was dit een proces waar ik doorheen moest. 

Na de geboorte van mijn dochter was het fysieke oude leven oppakken niet vanzelfsprekend. Dit moest rustig en met beleid. Deze fase verliep met ups en downs waar ik veel van heb geleerd. Mijn kennis wil ik graag delen met jou. Samen proberen we jou zwangerschap zo prettig mogelijk door te komen en goed voorbereid de bevalling in te gaan. En daarna misschien nog wel het allerbelangrijkste; zo snel mogelijk fit worden na de bevalling!